Skrå græsplæne

En skrå græsplæne

Åh en skrå græsplæne, hvad gør man lige? Jeg har selv stået og haft en skrå græsplæne, som hælder fra huset og falder ca. 30 cm hen mod hækken, og det kan både være træls at se på, men også at gå på.. Så hvad gør man lige med en skrå græsplæne?

 

Her i artiklen har jeg forsøgt mig med at komme med nogle bud på hvordan du kan rette din have op og få den mere i plan med resten af haven.

 

Hvor skrå eller ujævn er din græsplæne?

Fremgangsmåden for at rette op på en skæv have kan varierer lidt, alt efter hvor skrå din have er. Hvis vi “bare” snakker nogle større fordybninger rundt omkring, vil jeg anbefale at du bruger sammen metode som man anvender til at jævne græsplænen. Vi har i vores artikel hvordan jævner man en græsplæne lavet en guide til hvordan du kan lappe mindre og større huller i din græsplæne.

 

Så hvis det er lidt mindre huller, anbefaler vi at du læser denne artikel, men den går i alt sin enkelthed ud på at du fylder de små fordybninger med topdressing.

 

Større skåninger i græsplænen

Hvis vi snakker større fald/skråning i græsplænen, som strækker sig over flere meter, så kan det godt være at du skal gribe det lidt anderledes an. Det jeg selv skulle lave min skråning, valgte jeg at tage en ordentlig gang “almindelig” jord som jeg havde til rådighed, til at udligne skråningen. Derefter spredte jeg græsfrø og gødning på den nye jord, og jeg har været ganske tilfreds med resultatet, dog skulle jeg nok have smidt lidt mere jord på, da dette område er sunket lidt med tiden.

 

Foruden “almindelig” jord, kan du også bruge harpet muld, kombineret med topdressing, for at udligne skråningen, og give dit gæs bedre gro betingelser.

 

Helt alternativt kan du også bruge jord til at udligne skråningen, for så at udlægge rullegræs, for et øjeblikkeligt godt resultat.

 

Litteraturhenvisning/kilder:
Samvirke.dk, 16. 2015: https://samvirke.dk/artikler/saadan-goer-du-din-graesplaene-plan 
Lav-Det-Selv.dk, 7. april 2011: https://www.lav-det-selv.dk/forum/t/163715/s/hjaelp-min-have-er-skraa

Hej! Mit navn er Marco

Det er mig som har skrevet de fleste af artiklerne her på bedsttilgraesplaenen.dk.
Jeg har lavet denne blog fordi jeg selv godt kan lide at gøre noget ud af min græsplæne og min have, og tænke det kunne være sjovt og lærerigt at ligge mine erfaring og nytilkommen viden online, så andre muligvis også kunne få glæde af det.

Håber du finder det interessant, rigtig go’ dag!

 

Marco
14 sep, 2022

Andet du måske vil kunne lide..

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Generel proclaimer

BEMÆRK: Bedst Til Græsplænen’s artikler er ikke skrevet af professionelt uddannede fagfolk eller decideret eksperter. Derfor kan der forekomme fejl og fortolkningsfejl. Næsten alt information er hentet fra kilder rundt omkring på nettet, hvortil kilden anses at være ejer af den originale viden og derfor fortjener æren for meget af indholdet. Bedsttilgraesplaenen.dk benytter flere redskaber til udførelsenen af deres artikler, vi tager derfor forbehold for generelle fejl der kan forekomme.