Bedste græsfrø til græsplæne

Hvad er de bedste græsfrø til græsplæne?

At finde de bedste græsfrø til lige præcis din græsplæne, er ikke nødvendigvis så lige til, og så måske alligevel.. For går man efter at finde de generelt bedste græsfrø på marked, så er græs frø fra Turfline et rigtig godt bud!

Hvorfor er græsfrø fra Turfline de bedste?

En af grunden til at Turfline laver nogle af de bedste græsfrø, er at alle deres produkter er S-mærket. At græsfrø har fået et S-mærker, betyder nemlig at græsfrøene har fået et kvalitetsstempel, som betyder følgende:

  • Gennem de 3 år er græssorten bl.a. blevet testet for slidstyrke, tæthed, tørketolerance og dens resistens mod sygdomme.

  • S-mærket er en garanti og sikkerhed for gennemprøvet græsfrø til en høj plantekvalitet

En anden grund til at Turfline er de bedste græsfrø til græsplænen, er at kontinuerligt bruger ressourcer på forskning og optimering af græsfrø. Turfline har bl.a. leveret græsfrø til fodboldbanen Cardiff, hvor der tidligere er blevet spillet fodbold finale i Champions League. Udover dette levere Turfline også græsfrø til mange store golfturneringer, som lige præcis er kendt for deres utrolig flotte græs!

Denne viden som Turfline har erhvervet gennem den professionelle sportsverden, er den samme som de giver videre til de private haveejere.

Hvorfor skal man vælge de bedste græsfrø?

Der er nærmest ingen grund til IKKE at vælge de bedste græsfrø. Selvfølgelig er de gode græsfrø oftere lidt dyre end de knap så gode, men prisforskellen er stadigvæk ikke særlig stor, fra de billigste til de dyre.

Udover at være i nogenlunde samme prisleje, så er du med Turfline og andre S-mærkede græssorter, garanteret en gennemprøvet græssort, som er bevidst at kunne give en flot grøn og stærk græsplæne.

Som en bonus, så kan de “gode” græsfrø også ofte spare dig for nogle klipninger af græsplænen. Ofte siger man at du med gode græsfrø kan spare ca. hver fjerde klipning. Dette skyldes at de lidt billigere græsfrø har fokus på vækst og groning, frem for styrke. Hvilket vil sige at billige græsfrø ofte vil vokse lidt hurtigere.

Sådan får du mest ud af de gode græsfrø

der er flere måder hvorpå du kan få endnu mere ud af de gode græsfrø, og vi har her samlet et par tips og tricks til at gøre dette.

  1. Spred græsfrøene korrekt

Det er egentlig svært at gøre helt forkert. Hvis bare man sørger for at sprede græsfrøene så godt man kan, så er man egentlig meget tæt på at gøre det perfekt, dog er der flere teknikker til at gøre dette endnu bedre. 

For det første kan købe en såmaskine, for at få den bedste spredning, husk hertil at sprede på langs og på tværs for optimal spredning af græsfrøene.

For det andet kan du efter spredningen af græsfrøene forsigtigt / let rive din græsplæne, for at hjælpe græsfrøene længere ned i plænen.

  1. Så græsfrøene på det helt rigtige tidspunkt

Temperaturen i jorden er en af de vigtigste faktorer, når du skal sprede dine græsfrø i haven. Jorden skal helst være varmer end 5 grader, når du sår dine græsfrø, samt er det en fordel hvis der efterfølgende kommer vand. De optimale måneder for dette er typisk i foråret eller september/oktober. Hvis du er i tvivl om jordens temperatur, kan du altid check på landbrugsinfo.dk, her kan du indtaste dit postnummer og se jordtemperaturen for dit område. 

  1. Få en god jordbund

Kombinere din såning af græsfrø med gødning, enten kunstgødning eller organisk gødning. Hvis jorden i din græsplæne er sund og rig på næring, giver du dine græsfrø de bedste forudsætninger. Læs evt. vores artikel med den bedste gødning til græsplænen.

  1. Køb frø efter din græsplænens beliggenhed

Er størstedelen af din græsplæne i skyggen? Så skal du huske at købe græsfrø der er lavet til skygge. Når du køber græsfrø vil det stå på pakken om du er lavet til skyggesiden af din græsplæne. Den del af græsplænen vil ofte døje med fugt og mos, hvilket græsfrø der er særligt lavet til “skygger”, kan være med til at modvirke.

  1. Kast godt med græsfrø

Som det sidste råd, skal du endelig bare kaste rigeligt med græsfrø, jo flere jo bedre (næsten). Man plejer at sige a 1 kg græsfrø rækker til 50 m2, hvis altså man køber frøene i god kvalitet. 

Bonus tip

Hvis du har bare og hårde huller i græsplænen, kan du rive dette område og blande græsfrøene med noget muld eller topdressing til at fylde disse “huller”, og samtidig give dit græs optimal groning mulighed i disse hårde huller. Du kan læse mere om hvordan du kan reparere huller i plænen, i vores artikel om jævning af græsplænen.   

Konklusion

Turfline laver klart nogle af de bedste græsfrø til græsplænen, og du kan via flere tips og tricks hjælpe de gode græsfrø med at stå endnu bedre og stærkere.

 

Litteraturhenvisning/kilder:
Havehandel.dk: https://havehandel.dk/produkt-kategori/haveartikler/graesplaenen/graesfro/?orderby=price
Caroline Kjærgaard, Havekalenderen, d. 20. sep. 2022: https://havekalenderen.dk/a/graesfroe

Hej! Mit navn er Marco

Det er mig som har skrevet de fleste af artiklerne her på bedsttilgraesplaenen.dk.
Jeg har lavet denne blog fordi jeg selv godt kan lide at gøre noget ud af min græsplæne og min have, og tænke det kunne være sjovt og lærerigt at ligge mine erfaring og nytilkommen viden online, så andre muligvis også kunne få glæde af det.

Håber du finder det interessant, rigtig go’ dag!

 

Marco
29 sep, 2022

Andet du måske vil kunne lide..

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Generel proclaimer

BEMÆRK: Bedst Til Græsplænen’s artikler er ikke skrevet af professionelt uddannede fagfolk eller decideret eksperter. Derfor kan der forekomme fejl og fortolkningsfejl. Næsten alt information er hentet fra kilder rundt omkring på nettet, hvortil kilden anses at være ejer af den originale viden og derfor fortjener æren for meget af indholdet. Bedsttilgraesplaenen.dk benytter flere redskaber til udførelsenen af deres artikler, vi tager derfor forbehold for generelle fejl der kan forekomme.