Små fluer i græsplænen

Hvad gør man med små fluer i græsplænen?

“Effektiv bekæmpelse af små fluer i græsplænen”

Små fluer i græsplænen kan være en irriterende og æstetisk skuffende problem for ejere af græsplæner. Disse fluer kan være svære at bekæmpe, men der er flere metoder, der kan hjælpe med at reducere deres tilstedeværelse.

Billede af små fluer i græsplænen
*Et billede der viser små fluer i græsplænen.

 

Tip nr. 1: Hvilken type flue er det?

Først og fremmest kan det være godt at forstå, hvilken type flue, man har at gøre med. En almindelig type er billerne, der også kaldes “møl” eller “græsfluer”. Græsfluer er oftest de mest almindelige, og  kendetegnes ved deres små størrelse og brun/gulige farve. Hvortil græsfluer kan forårsage skade på græsset ved at suge saften ud af græsstråene.

Tip nr. 2: Hvordan bekæmper man græsfluer?

En anden metode til bekæmpelse af små fluer i græsplænen er at anvende insekticider også i daglig tale kaldet insektmiddel. Der findes et bredt udvalg af insekticider, der er specifikt designet til at dræbe eller fordrive små insekter fra haven. Det er vigtigt at vælge en insektspray, der er sikker at bruge omkring børn og kæledyr, og at følge anvisningerne på emballagen nøje.

 

Tip nr. 3: Ændre miljøet

En tredje metode er at ændre miljøet i græsplænen, så det bliver mindre attraktivt for små fluer. Dette kan omfatte at fjerne affald og blade, der kan tjene som et sted for fluerne at yngle, samt at sørge for god drænage og begrænse mængden af fugt i græsplænen.

Tip nr. 4: Brug en naturlig fjende

En fjerde metode er at bruge naturlige fjender, som kan hjælpe med at kontrollere fluernes population. For eksempel, rovdyr som biller og edderkopper kan hjælpe med at bekæmpe fluerne ved at spise dem.

 

Det er vigtigt at bemærke, at ingen af disse metoder højest sandsynligt vil give øjeblikkelige resultater. Det kan tage tid og tålmodighed at se en reduktion i antallet af små fluer i græsplænen. Derudover kan det være nødvendigt at kombinere flere metoder for at opnå den ønskede effekt.

En undersøgelse fra North Carolina State University (https://www.turf.ncsu.edu/2017/07/chinch-bugs-in-home-lawns/) viser, at brugen af insekticider i kombination med ændringer i miljøet kan være mest effektiv i at bekæmpe små fluer i græsplænen.

Derudover kan det også være nyttigt at konsultere en professionel, hvis problemet med små fluer i græsplænen er alvorligt eller vedvarende.

Det er også vigtigt at huske på, at selvom små fluer kan være irriterende, er de ikke altid skadelige for græsplænen. I nogle tilfælde kan det være bedre at acceptere deres tilstedeværelse i stedet for at bruge unødige mængder af insekticider eller ændre miljøet i græsplænen unødigt.

 

Hvad er denne græsflue så?

Thaumatomyia notata er navnet på den lille græsflue, der typisk optræder om efteråret og søger mod beboelser for at overvintre. Græsfluen er gullig med sorte tegninger og mørke tværstriber på bagkroppen. Som en del af stråfluefamilien (Chloropidae) er fluen tæt knyttet til planter i græsfamilien og dens larver lever af rodlus i græsrødder. Græsfluen overvintrer som voksen flue og ikke som larve, men i forårsmånederne kan der stadig være mange generationer af græslus.

Græsfluen lever af nektar fra blomster og kan i efterårsmånederne danne store sværme, der søger mod bygninger. Selvom fluerne kan trænge ind gennem åbninger og sprækker, kan de ikke overleve i opvarmede lokaler og dør af sig selv efter kort tid. Græsfluen kan overleve temperaturer ned til minus 30°C, hvis de opholder sig på et beskyttet område udenfor.

Græsfluen udgør ingen skade for mennesker eller afgrøder og behøver ikke bekæmpes med sprøjtemidler. Men i perioden, hvor græsfluen gør sig klar til at overvintre, bør man forsøge at forhindre fluerne i at trænge indenfor. Dette kan gøres ved at behandle vindues- og dørkarme med et sprøjtemiddel mod krybende og kravlende insekter, der indeholder permethrin. Hvis græsfluer allerede er trængt indenfor, kan de fjernes med en støvsuger eller bekæmpes med almindelig insekt- eller fluespray.

 

Konklusion

I alt kan bekæmpelse af små fluer i græsplænen kræve en kombination af metoder, herunder brug af insekticider, ændringer i miljøet, og brugen af naturlige fjender. Det er vigtigt at undersøge problemet og vælge den mest effektive metode, samtidig med at man tager hensyn til både æstetik og miljø. En professionel rådgivning kan være nyttig hvis man har svært ved at tackle problemet selv.

FAQ: Folk spørger ofte:

 

Hvorfor er der små fluer i min have og hjem?

Dette kan skyldes at der er for “fugtigt” et miljø. Prøv at dræn din græsplæne, eller luft godt ud når du har vandet indenfor.

Hvad er græsfluer?

Græsfluer hedder også “Thaumatomyia notata” og er små fluer som kommer i græsplænen. Nogle kan være skadelige og suger saften fra dit græs, andre er ikke.

Hej! Mit navn er Marco

Det er mig som har skrevet de fleste af artiklerne her på bedsttilgraesplaenen.dk.
Jeg har lavet denne blog fordi jeg selv godt kan lide at gøre noget ud af min græsplæne og min have, og tænke det kunne være sjovt og lærerigt at ligge mine erfaring og nytilkommen viden online, så andre muligvis også kunne få glæde af det.

Håber du finder det interessant, rigtig go’ dag!

 

Marco
26 jan, 2023

Andet du måske vil kunne lide..

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Generel proclaimer

BEMÆRK: Bedst Til Græsplænen’s artikler er ikke skrevet af professionelt uddannede fagfolk eller decideret eksperter. Derfor kan der forekomme fejl og fortolkningsfejl. Næsten alt information er hentet fra kilder rundt omkring på nettet, hvortil kilden anses at være ejer af den originale viden og derfor fortjener æren for meget af indholdet. Bedsttilgraesplaenen.dk benytter flere redskaber til udførelsenen af deres artikler, vi tager derfor forbehold for generelle fejl der kan forekomme.