Så græsplæne hvordan

Hvordan sår man bedst en græsplæne?

Hvordan sår man en græsplæne?

En grøn og velplejet græsplæne er en kilde til stor glæde for mange husstande. Men hvordan sår man egentlig en græsplæne? Følg disse trin for at få den perfekte græsplæne.

 

Forberedelse
Før du sår græs, er det vigtigt at forberede jorden. Dette kan gøres ved at grave jorden op, fjerne ukrudt og eventuelle store sten. Tjek også pH-værdien i jorden, da græs trives bedst i en jord med en pH-værdi på mellem 6 og 7. Hvis jorden er for sur eller for basisk, kan det være nødvendigt at tilføje kalk eller surhedsregulerende materialer.

 

Valg af græsfrø
Der findes mange forskellige typer græsfrø, og det er vigtigt at vælge den rette type til dit klima og dit formål. Hvis du bor i et køligere klima, er det bedst at vælge en blanding af koldt tolerant græs, som fx rødsvingel eller engkvist. Hvis du bor i et varmere klima, er det bedst at vælge en blanding af varmt tolerant græs, som fx bermudagræs eller zoysia.

 

Såning
Når jorden er klar, er det tid til at så græsfrøene. Det er vigtigt at så frøene jævnt over hele plænen, og det anbefales at bruge en såmaskine for at sikre jævn fordeling. Efter såning skal jorden vandes godt, og derefter bør plænen holdes fugtig indtil frøene er spiret.

 

Pleje efter såning
Efter at frøene er spiret, er det vigtigt at holde plænen godt vandet, da unge græsplanter har brug for masser af fugt for at vokse sig stærke. Det anbefales også at give plænen et lag gødning for at fremme væksten.

 

Efter omkring 4-6 uger, bør plænen have vokset sig tilstrækkeligt stærk til at klare sig selv, og det er tid til at begynde at slå græsset regelmæssigt. Det anbefales at slå græsset én til to gange om ugen i den første sommer, og derefter en gang om ugen resten af året.

 

Kildehenvisninger

“How to Plant a Lawn” (https://www.bhg.com/gardening/yard/lawn-care/

 

Hej! Mit navn er Marco

Det er mig som har skrevet de fleste af artiklerne her på bedsttilgraesplaenen.dk.
Jeg har lavet denne blog fordi jeg selv godt kan lide at gøre noget ud af min græsplæne og min have, og tænke det kunne være sjovt og lærerigt at ligge mine erfaring og nytilkommen viden online, så andre muligvis også kunne få glæde af det.

Håber du finder det interessant, rigtig go’ dag!

 

Marco
20 jan, 2023

Andet du måske vil kunne lide..

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Generel proclaimer

BEMÆRK: Bedst Til Græsplænen’s artikler er ikke skrevet af professionelt uddannede fagfolk eller decideret eksperter. Derfor kan der forekomme fejl og fortolkningsfejl. Næsten alt information er hentet fra kilder rundt omkring på nettet, hvortil kilden anses at være ejer af den originale viden og derfor fortjener æren for meget af indholdet. Bedsttilgraesplaenen.dk benytter flere redskaber til udførelsenen af deres artikler, vi tager derfor forbehold for generelle fejl der kan forekomme.