Fugle ødelægger græsplæne

Er fugle ødelæggende for græsplænen?

Fugle kan være en betydelig kilde til frustration for haveejere, især hvis de begynder at ødelægge græsplænen. Der er en række forskellige måder, du kan prøve at beskytte din græsplæne mod fugle, men det er ikke altid let at finde en løsning, der fungerer.

En af de mest almindelige årsager til, at fugle ødelægger græsplænen, er, at de graver efter orme og insekter at spise. Dette kan føre til store huller og ujævnheder i plænen, som kan være svære at reparere. Derudover kan fugle også skade græsplænen ved at spise frø og spirende skud, hvilket kan forhindre plænen i at vokse ordentligt.

Der er flere ting, du kan prøve for at beskytte din græsplæne mod fugle. Du kan for eksempel prøve at installere netting over plænen, så fuglene ikke kan komme til at gravede efter orme. Du kan også prøve at bruge fuglepinde eller andre skræmmemidler, der vil holde fuglene væk fra plænen.

En anden mulighed er at prøve at ændre din vanding og gødning rutine. Fugle er ofte tiltrukket af fugtige områder, så hvis du undgår at vande din græsplæne for meget, kan dette hjælpe med at holde fuglene væk. Det samme gælder for gødning – hvis du fodrer din græsplæne for meget, kan dette også tiltrække fuglene.

Derudover kan du også prøve at plante planter og buske, der er mindre tiltalende for fugle i din have. For eksempel kan du plante blomster, der har bitter duft eller kødfulde blade, som fuglene ikke vil spise.

Selvom det ikke altid er muligt at beskytte din græsplæne fuldstændigt mod fugle, kan du med lidt tålmodighed og ved at prøve forskellige metoder finde en løsning, der fungerer for dig. Husk at det er naturligt for fugle at gravede efter føde i jorden, så det er vigtigt at huske at være forstående og ikke være for hård i din tilgang til at holde dem væk.

Kilde:

“How to Protect Your Lawn from Birds” – The Old Farmer’s Almanac (https://www.almanac.com/content/protect-your-lawn-birds)

Hej! Mit navn er Marco

Det er mig som har skrevet de fleste af artiklerne her på bedsttilgraesplaenen.dk.
Jeg har lavet denne blog fordi jeg selv godt kan lide at gøre noget ud af min græsplæne og min have, og tænke det kunne være sjovt og lærerigt at ligge mine erfaring og nytilkommen viden online, så andre muligvis også kunne få glæde af det.

Håber du finder det interessant, rigtig go’ dag!

 

Marco
3 jan, 2023

Andet du måske vil kunne lide..

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Generel proclaimer

BEMÆRK: Bedst Til Græsplænen’s artikler er ikke skrevet af professionelt uddannede fagfolk eller decideret eksperter. Derfor kan der forekomme fejl og fortolkningsfejl. Næsten alt information er hentet fra kilder rundt omkring på nettet, hvortil kilden anses at være ejer af den originale viden og derfor fortjener æren for meget af indholdet. Bedsttilgraesplaenen.dk benytter flere redskaber til udførelsenen af deres artikler, vi tager derfor forbehold for generelle fejl der kan forekomme.